Duurzamer VughtSamen naar een groen 2050
Duurzamer VughtSamen naar een groen 2050
Submenu

Stimuleringsregeling duurzaamheid voor de inwoners van Vught

16-05-2024 70 keer bekeken 0 reacties

Sinds dit jaar kun je via onze gemeente geld lenen voor het nemen van duurzame maatregelen.

Stel, je wil je huis energiezuinig(er) maken met zonnepanelen, een warmtepomp of door te starten met isoleren. Maar je hebt zelf niet genoeg spaargeld. Sinds dit jaar kun je via onze gemeente geld lenen voor dit soort duurzame maatregelen. Dat noemen we de Stimuleringsregeling Duurzaamheid.

Deze stimuleringsregeling is een lening die bedoeld is voor personen én ondernemers van gemeente Vught. Je mag de lening gebruiken voor een bestaand huis of een bedrijfspand, niet voor nieuwbouw. Na goedkeuring van de gemeente, kun je de lening aanvragen bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Je betaalt 1,7 procent rente. Je kunt de lening aanvragen voor een bedrag tussen de 2.500 en 25.000 euro. De looptijd van de lening verschilt per soort lening.

Voor koop én huur
Je kunt de lening aanvragen als je eigenaar bent van een huis of bedrijfspand in de gemeente Vught. Maar je mag de lening ook gebruiken als je huurder bent. De lening is alleen bedoeld voor duurzame maatregelen voor bestaande bouw (niet voor nieuwbouw). Let op: als huurder heb je hiervoor toestemming nodig van de verhuurder.

Meer informatie
Ga voor meer informatie over de soorten leningen, voorwaarden en voor het aanvragen naar de website van de gemeente Vught: www.vught.nl/stimuleringsregeling-duurzaamheid.


 

Cookie-instellingen