Duurzamer VughtSamen naar een groen 2050
Duurzamer VughtSamen naar een groen 2050
Submenu

Help je mee om Vught groener te maken?

27-05-2024 170 keer bekeken 0 reacties

Vraag subsidie aan voor het afkoppelen van je regenpijp en het vergroenen van je dak of tuin.

Door de klimaatverandering hebben we steeds meer te maken met extreem weer. Om de gevolgen van droogte en wateroverlast op te kunnen vangen, is het van belang dat we hemelwater zoveel mogelijk proberen vast te houden waar het valt. De gemeente Vught stimuleert inwoners om het regenwater op te vangen door het aanleggen van een groen dak, door het vergroenen van de tuin of door het afkoppelen van gemengde riolering of hemelwaterriolering.

Door je regenpijp af te koppelen van het riool help je mee om wateroverlast door overbelasting van het riool te voorkomen en om droogteschade te beperken.

Een groen dak of een groene(re) tuin vangt water op, biedt voedsel voor insecten en werkt verkoelend in de zomer. Groene daken en groene tuinen helpen ook mee om een deel van het hemelwater op te vangen: de plantenwortels houden het water vast en geven het langzaam weer af. Hoe meer neerslag tijdens hoosbuien opgevangen wordt door tuinen, parken én groene daken, hoe minder riolen overbelast raken. 

Subsidie aanvragen
Vraag subsidie aan  via de QR code of kijk op: www.vught.nl/subsidie-afkoppelen-regenwaterriolering-en-groene-daken.

Goed om te weten
Het project waarvoor subsidie is verleend moet binnen zes maanden na de subsidieverlening uitgevoerd worden.

Hulp en advies
Bij ons Energie + Klimaat loket aan het Moleneindplein 25 kun je terecht voor hulp en advies. Het loket is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 12.00 – 18.00 uur. E info@energieloketvught.nl, T 073-3032757.

Op de website www.welkombijkant.nl vind je onder het kopje maatregelen hoe je het loskoppelen van je regenpijp aan kunt pakken en hoe je je dak of tuin kunt vergroenen.

Cookie-instellingen