Duurzamer VughtSamen naar een groen 2050
Duurzamer VughtSamen naar een groen 2050
Submenu

Informatiebijeenkomst LEADER-subsidie Het Groene Woud | donderdag 13 juni

28-05-2024 181 keer bekeken 0 reacties

De Europese Unie helpt inwoners, bedrijven en organisaties om in Het Groene Woud projecten van de grond te krijgen waarin natuur, landschap, duurzaamheid, erfgoed, klimaatadaptatie en gebiedsgebonden bedrijvigheid een glansrol spelen.

Het Groene Woud is tot en met 2027 LEADER-gebied. Dat betekent dat de Europese Unie inwoners, bedrijven en organisaties helpt om in dit gebied projecten van de grond te krijgen waarin natuur, landschap, duurzaamheid, erfgoed, klimaatadaptatie en gebiedsgebonden bedrijvigheid een glansrol spelen. Inwoners, bedrijven en organisaties zitten aan de knoppen bij het bedenken, ontwikkelen en uitvoeren van LEADER-projecten. Stichting Landschap Het Groene Woud zorgt voor ondersteuning en advies. Het gaat om projecten in de gemeenten Vught, Sint-Michielsgestel, Boxtel, Meierijstad, Oisterwijk, Oirschot en Son en Breugel. Ook de waterschappen Dommel en Aa en Maas doen mee.

Bij een LEADER-project kun je bijvoorbeeld denken aan een project wat bijdraagt aan de versterking van de biodiversiteit, aan het behoud van het landschap, aan behoud of herstel van erfgoed én aan het klimaatbestendiger maken van een gebied. Voorbeelden van LEADER -projecten zijn: het aanleggen en beheren van een openbaar toegankelijk voedselbos, het realiseren  van een multifunctioneel en CO2-neutraal zorggebouw, het herstellen van een oud watermolenlandschap, het realiseren van een verkooppunt voor streekproducten of het structureel betrekken van (ouderen en) jongeren bij plattelandsontwikkeling.

LEADER informatiebijeenkomst op donderdag 13 juni
Op donderdag 13 juni organiseert Stichting Landschap Het Groene Woud een LEADER informatiebijeenkomst voor (potentiële) initiatiefnemers van LEADER-projecten. Heb je een idee of ben je al bezig met de uitwerking van een project? Kom dan naar deze bijeenkomst om je verder te laten informeren.

Locatie:    D’n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 Liempde
Tijd:     17.00 – 19.00 uur

 

Programma  
17.00 uur:   Ontvangst met soep en broodjes.
17.30 uur:

  Informatie over:

- de filosofie van Het Groene Woud;

- LEADER, doelen en werkwijze;

- praktijkervaringen;

- gelegenheid tot het stellen van vragen.

18.30 uur:

Drankje ter afsluiting, netwerken, gelegenheid tot het stellen van individuele vragen.

19.00 uur: Einde.


Aanmelden
Meld je vóór vrijdag 7 juni aan via: leader@hetgroenewoud.com

Meer informatie & vragen
Meer informatie over LEADER vind je op : www.hetgroenewoud.com/initiatieven/leader
Heb je vragen? Neem dan contact op met Johan van Cuyck: jvcuyck@hetgroenewoud.com

Cookie-instellingen