Duurzamer VughtSamen naar een groen 2050
Duurzamer VughtSamen naar een groen 2050
Submenu

Terugblik Open Vughtse Spreektafels over grootschalige opwek van zonne- en windenergie

31-05-2024 105 keer bekeken 0 reacties

De gemeenteraad van Vught blikt terug op een succesvolle eerste editie van de Open Vughtse Spreektafels.

Met zestien aanmeldingen kwamen inwoners en organisaties samen om hun inzichten te delen met raads- en burgerleden en te discussiëren over de grootschalige opwek van zonne- en windenergie in Vught. De dialogen aan tafels waren constructief en verhelderend.

Besluitvorming na de zomer

Op donderdag 23 mei 2024 organiseerde de gemeenteraad van Vught de allereerste Open Vughtse Spreektafels. Dit evenement bood inwoners en organisaties de kans om rechtstreeks in gesprek te gaan met raads- en burgerleden over het belangrijke onderwerp van grootschalige opwek van zonne- en windenergie. Het was een avond waar ideeën, tips en zorgen vrijelijk gedeeld konden worden, zonder dat er directe besluiten werden genomen. De fracties nemen de ideeën en inzichten mee in hun standpuntbepaling. Naar verwachting wordt de gemeenteraad na de zomer gevraagd een besluit te nemen.

Betrokkenheid van inwoners en organisaties

Deze spreektafels zijn een stap voorwaarts om inwoners en organisaties te betrekken bij lokale politiek. Het is een voorbeeld van transparante en toegankelijke politiek, waarbij de stem van elke inwoner gehoord kan worden en een directe impact kan hebben op de besluitvorming. De gemeenteraad verwacht na de zomer een tweede editie van de Open Vughtse Spreektafels te organiseren. 

Meer informatie en planning

Voor meer informatie of om deel te nemen aan toekomstige spreektafels, kunnen geïnteresseerden contact opnemen met de griffie via griffie@vught.nl. Of houd de gemeentelijk website in de gaten. 
Wilt u volgen hoe het proces van besluitvorming en inspraakmogelijkheden over de grootschalige opwek van zonne- en windenergie in Vught verloopt? Kijk dan onder ‘planning Grootschalige opwek’.

Cookie-instellingen